-חלק ב'-
☚ אחרי שבחלק א' של המאמר עסקנו בלהסביר את מושגי היסוד הנדרשים להבנת טכנולוגיית ה- SIP, עכשיו הגיע הזמן להתקדם ולפרוט בפניכם את היתרונות של הטכנולוגיה שמשנה את פניהם של מוקדים ברחבי העולם בשנים האחרונות, ועתידה לפתוח בפני כולנו צוהר לעולם חדש בהתקשרויות השונות של ארגונים עם לקוחות.
מתמקדים ביתרונות – מה מוקדים מרוויחים מהמעבר להתקשרויות מבוססות SIP?
☜ טכנולוגית SIP-Session Initiation Protocol הינה פרוטוקול אינטרנטי פתוח המאפשר התקשרות בריבוי ערוצים, ביניהם – שיחות קוליות, התכתבות באמצעות מסרונים, נתבי שיחות, כפתור התקשרות מדף נחיתה אינטרנטי (Click-To-Call), שיחות ווידאו ועוד. כל זאת, ללא התחשבות בגבולות של מיקום גיאוגראפי.
קבלו את יתרונותיה הברורים של טכנולוגית ה-SIP –
-
- ✔ניידות וביזור: מאפשר לנהל את המענה במספר מוקדים המנוהלים מרחוק ולאפשר לנציגים לעבוד גם מהבית.
-
- ✔גמישות ברמת חומרה #2: מי בכלל אמר שחייבים מכשיר טלפוני פיזי? נקודה למחשבה ?
-
-
- ✔גמישות תפעולית: מערכות מבוססות SIP מאפשרות גמישות תפעולית מיידית בניתוב ההתקשרויות השונות שהמוקד מספק. כך, באמצעות לחיצה על כפתור, יכול מנהל המוקד בגמישות רבה להסיט שיחות בהתאם לצו השעה (נפילת מערכות באתר מסוים לדוגמא) ולנתב את לקוחות הארגון לכל מקום על פני הגלובוס.
-
-
✔חיסכון במקום: מעבר לעובדה שלא תהיו כבולים יותר למכשירים פיזיים בעמדות הנציגים, גם שטחי האחסון לשרתי הטלפוניה יצטמצמו באופן משמעותי וזהו – חסכון לכלל הארגון!
✔חיסכון בעלויות תקשורת: הפחתת עלויות החומרה ללא וויתור על כלל הפונקציות הטלפוניות הנדרשות עולה שלב כאשר בוחנים את הוצאות התקשורת על גבי רשת האינטרנט שמוזילים משמעותית את עלויות התקשורת בארגון.
-
- ✔ניהול תקשורת אחודה- אינטגרציה: הטכנולוגיה מאפשרת לאחד את כלל ערוצי התקשורת עם הלקוח – שיחות וידאו, מסרונים, דוא"ל, שיחות קוליות ועוד לכדי מערכת אחת. היום ישנם הרבה מוקדים שמחלקים את התקשורת המבוססת רשת לפלטפורמה כזו, ואילו את התקשורת הקולית עדיין מקיימים בטכנולוגית ISDN המאפשרת חיבור בין רשת הטלפוניה לרשת המחשב. במעבר מלא לטכנולוגית SIP, לא רק שכלל ערוצי ההתקשרות עם הלקוח יאוחדו לכדי פלטפורמה אחת, המעבר ביניהן ובעצם ניהול ההתקשרות עם הלקוח במגוון ערוצים יכולה להיעשות בלחיצת כפתור, אחת! כמה פשוט…
- ✔פיתוח התהליכים העסקיים – שירות ומכירות: מעבר לעובדה שכלל סוגי המידעים בכלל ערוצי התקשורת יכולים להתקבל ולהישלח באמצעות פלטפורמה אחת, עצם השימוש במערכת מבוססת SIP הינה בסיס לפיתוח עתידי של אפליקציות ותוכנות שונות שיוכלו לשפר את תהליכי השירות והמכירה בארגון בעתיד. שכן, מערכות מבוססות SIP מאפשרות שילוב ריבוי ערוצי התקשרות ומידעים מעצם היותן.
☜ לסיכום, טכנולוגיות מבוססות SIP מאפשרת למערכים מוקדיים להיות הרבה יותר דינמיים ומשתנים בתהליכי הטיפול השונים בלקוחות החברה. לעבור בקלות בין ערוצים, לעבות ולהעשיר בקלות רבה יותר את ערוצי ההתקשרות עם הארגון תוך כדי תנועה ולאפשר השתנות והתפתחות טכנולוגית מיטבית ?
זקוקים לסיוע בהטמעת טכנולוגיות לניהול המוקד?
צרו עמנו קשר– בשביל זה אנחנו כאן!